zadnje novice

23. 06. 2020 - Zadnji modul vgrajen v Vogtle 3

Zadnji modul - 2.8 milijonov litrski vodni rezervoar je bil vgrajen v 3. enoto jedrske elektrarne Vogtle, Georgia. Modul CB-20 je glavni del naprednega pasivnega varnostnega sistema, elektrarne AP1000.

16. 12. 2019 - Madridski pogovori glede cene ogljika prepuščajo odločitev COP26

Pogovori ZN o podnebnih spremembah v Madridu so se končali z dogovorom o preložitvi odločitve glede šestega člena pariškega podnebnega sporazuma. COP25 naj bi oblikoval pravila za nov svetovni trg z ogljikom in ustvaril sistem, ki bi državam omogočal plačilo za projekte, ki zmanjšujejo emisije. To nalogo bo sedaj potrebno reševati na COP26, novembra 2020.

10. 09. 2019 - Turčija izdala gradbeno dovoljenje za enoto Akkuyu 2

Turški regulator TAEK je ruskemu JSC Akkuyu Nuklear podelil gradbeno dovoljenje za 2. blok jedrske elektrarne v gradnji v provinci Mersin na jugu Turčije.

ZDRUŽENJE - SLOVENSKI JEDRSKI FORUM

Združenje - Slovenski jedrski forum - SJF  je ustanovljen z namenom, da deluje in nastopa  kot predstavnik jedrske Foratom - Slovenski jedrski forumindustrije pri skupnih zadevah. Najpomembnejše naloge SJF so, da skrbi za izmenjavo informacij , izkušenj in znanja, deluje za izboljšanje odnosov z državnimi institucijami, zagotavlja informacije o jedrski energiji državnim institucijam, medijem in javnosti, organizira izobraževanja in obravnavanje zakonskih predpisov in standardov v Sloveniji in EU, ter sodeluje v odborih in delovnih skupinah FORATOM.

FORATOM je združenje gospodarskih družb in institucij v Evropi, delujočih na področju jedrske tehnologije. Njegov glavni namen je povezava jedrske industrije in različnih političnih institucij (Evropski parlament, Evropska komisija ...), kjer se oblikuje skupna energijska politika EU.

RAZVOJ IN RAST SJF

Nadaljnji razvoj in rast SJF zahtevata dejavnosti, ki bodo v prihodnjih letih usmerjene predvsem v doseganje naslednjih ciljev:

  • širša vključitev vseh članov v dejavnosti foruma,
  • podpora članom foruma pri strokovnem izpopolnjevanju,
  • zagotavljanje vidnosti foruma v slovenski družbi,
  • spodbujanje dejavnosti mlajših generacij jedrskih strokovnjakov.

© 2020 - izdelava spletnih strani - studioStyle