Kabinet predsednika vlade je pripravil osnutek Resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije v Sloveniji

13. 11. 2023
Slovenija je jedrska država z razvitim jedrskim programom in pripadajočo infrastrukturo. Jedrska energija je pomemben vir energije, ki ima izjemen potencial za proizvodnjo velikih količin električne energije z minimalnimi emisijami toplogrednih plinov ter ima pomembno vlogo pri uresničevanju ciljev blaženja podnebnih sprememb.

Resolucija v podporo dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije v Sloveniji bo izkaz politične volje za nadgradnjo nacionalnega jedrskega programa. Z afirmativnim pristopom in sporočili bo dala deležnikom jedrskega sektorja jasen signal za razvojno naravnanost in bo pomembno pripomogla k učinkovitejši pripravi na izvedbo projekta JEK2.

Zainteresirana javnost lahko posreduje pripombe, predloge in komentarje na priloženem obrazcu do 22.12.2023. Dokument predloga resolucije in obrazec se nahajata na povezavi: eUprava - Predlog predpisa (gov.si).

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem