Stane Rožman prejel priznanje Združenja Manager za življenjsko delo

2. 2. 2021
Predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško (NEK) Stane Rožman je prejel priznanje Združenja Manager za življenjsko delo na področju menedžmenta za leto 2020.

Stane Rožman je zaradi odličnih rezultatov na področju managementa in voditeljstva postal 19. prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa. Rožman je z NEK-om povezan že več kot 43 let, elektrarno vodi dobrih 32 let in jo je v tem času popeljal med deset najbolje ocenjenih jedrskih elektrarn v Evropi.

Stane Rožman, predsednik uprave NEK-a, je prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2020 (Vir: NEK)

S pomočjo izkušene in motivirane ekipe mu je uspelo jedrsko elektrarno v Sloveniji posodobiti in podaljšati njeno življenjsko dobo za dve desetletji, do leta 2043, ter za 10 odstotkov povečati njeno moč. Poleg visoke ravni jedrske varnosti, Nuklearno elektrarno Krško danes odlikujejo tudi dobri poslovni rezultati ter razvojna in trajnostna naravnanost.

NEK je ves čas Rožmanovega vodenja družbe, zgled jedrske varnosti in poslovne odličnosti tudi na globalni ravni. Tako je bilo vse od osamosvojitvi Slovenije, ko nihče ni vedel, kakšna bo prihodnost elektrarne.

Rožman je izjemno cenjen in spoštovan tako v lokalnem, slovenskem kot v mednarodnem okolju. Med drugim mu je leta 2011 WANO (World Association of Nuclear Operators) podelil priznanje za prispevek k odličnosti pri varnem obratovanju jedrskih elektrarn. Istega leta je prejel tudi nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, leto kasneje pa je bil imenovan še za častnega občana občine Krško.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem