Več mednarodnih organizacij sodeluje v projektu OPEN100

9. 10. 2020
Spletna platforma OPEN100 služi kot vir za inženirske sheme, časovnice izgradnje ter finančne modele, ki vzpostavljajo skupni okvir za podjetja na področju tehnoloških zagonov (start up), inženiringa, javnih in finančnih storitev.

Spletna platforma OPEN100 služi kot vir za inženirske sheme, časovnice izgradnje ter finančne modele, ki vzpostavljajo skupni okvir za podjetja na področju tehnoloških zagonov (start up), inženiringa, javnih in finančnih storitev. Zasnova platforme daje prednost standardizaciji in hitrosti dostave, optimalnemu obsegu projekta, ki ustreza obsegu kapitala, infrastrukture ter dobavnim verigam. Projekt zajema podrobno inženirsko zasnovo tlačnovodnih jedrskih elektrarn. Vključuje postopke gradbenega in elektro projektiranja, predhodne specifikacije opreme, CAD modeliranje in umestitev celotne elektrarne v prostor. Inženirski podatki se lahko naložijo iz spletnega mesta in so javno dostopni. Prihodnje različice bodo vključevale tudi analizo nevtronike, verjetnostno oceno tveganja, podrobno specifikacijo opreme, gradbeno zasnovo in presojo vplivov na okolje. »Po februarskem zagonu smo dobili veliko podpore in zanimanja za sodelovanje«, je dejala direktorica EIC za odnose z javnostjo Michelle Brechtelsbauer. »Vzpostavili smo strateško sodelovanje, kar nam omogoča, da vključujemo institucionalno znanje najboljših laboratorijev, razvijalcev elektrarn ter jedrskih strokovnjakov po svetu«. V projektu OPEN100 trenutno sodelujejo: Frametone, Studsvik, britanski National Nuclear Laboratory, Siemens, Pillsbury, Electric Power Research Institute kot tudi ameriška Department of Energy''s Idaho National Laboratory ter Oak Ridge National Laboratory. »Vsaka organizacija prinaša edinstveno strokovno znanje in skupno zavezanost preprostemu načelu, da mora biti jedrska energija dostopna in dosegljiva«, je dejala Michelle Brechelsbauer. »Opaziti je veliko raznolikost sposobnosti, pri čemer več organizacij svetuje glede osnovnega dizajna sredice, prodajalci opreme, ki zagotavljajo modeliranje stroškov, inženiring podjetja, ki svetujejo pri integraciji komponent ter druga, ki pomagajo pri dejavnostih, ki segajo od gradbeništva do načrtovanja, skladno z zakonodajo.« Projekt OPEN100 daje prednost standardizaciji dobavnih verig in hitrosti dobave. »Z OPEN100 spodbujamo rast industrije, ki sloni na nizu skupnih standardov ter obstoječih dobavnih verigah, ki omogočajo hitro sledenje novemu licenciranju. Na ta način se lahko globalno zagotovi jasno pot do trajnostne, poceni brezogljične prihodnosti«, je dejala Michelle Brechtelsbauer.

Vir: WNN

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem