Zadnji modul vgrajen v Vogtle 3

23. 6. 2020
Komponenta, ki meri v višino 10.6 metrov in tehta več kot 326 ton, je bila postavljena na vrh zadrževalnega hrama. Komponenta bo služila za morebitno hlajenje reaktorja v izrednih razmerah.

Komponenta, ki meri v višino 10.6 metrov in tehta več kot 326 ton, je bila postavljena na vrh zadrževalnega hrama. Komponenta bo služila za morebitno hlajenje reaktorja v izrednih razmerah. Voda iz rezervoarja je lahko usmerjena tudi direktno v bazen z izrabljenim gorivom. Polnjene pa je mogoče z vodo iz katerihkoli virov na lokaciji elektrarne. Rezervoar je del pasivnega varnostnega sistema, ki ne zahteva nobenih posredovanj operatorja za blaženje potencialno izrednih situacij. Sistem za zagotavljanje varnostnih nalog uporablja naravne sile kot so gravitacija, cirkulacija ter stisnjen plin. Dve enoti AP1000 sta v gradnji v Vogtlu, pri katerih je uporaba modulov kot je CB-20, pripomogla k izboljšanju konstrukcijska procesa. Moduli so bili predhodno sestavljeni in nato z vlaki ter tovornimi vozili dostavljeni na gradbišče, kjer so bili sestavljeni v večje komponente pripravljene za vgradnjo. Zadnji od 1485 modulov potrebnih za vgradnjo je bil na gradbišče dostavljen pozno 2019. Gradnja enote Vogtle 3 se je pričela marca 2013, enote 4 pa novembra istega leta. Vogtle 3 naj bi pričel obratovati novembra 2021, enota 4 pa novembra 2022.

Vir: WNN

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem