Raziskujte pomen jedrske energije v Sloveniji na spletnih straneh Društva jedrskih strokovnjakov

Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije (DJS) bo letos obeležilo 30 let svojega delovanja in se ob tej priložnosti predstavlja z novo spletno podobo.
djs

Na prenovljenih spletnih straneh www.djs.si so na voljo sveže novice s področja jedrske energije, aktualne predstavitve in pogovori z jedrskimi strokovnjaki, informacije o strokovnih konferencah, pomembnih dogodkih in dogajanju v društvu.

Posebna novost je interaktivni prikaz trenutne proizvodnje električne energije v Sloveniji z aktualnimi podatki o izpustih ogljikovega dioksida. Ob naraščajočem zavedanju nevarnosti in posledic podnebnih sprememb je namreč jedrska energija tako v svetu kot v Sloveniji deležna vse večje pozornosti splošne javnosti. Pri tem se jedrska panoga že vrsto let tudi zelo široko in intenzivno razvija. S tem zavedanjem DJS krepi svoje poslanstvo obveščanja javnosti o strokovnih vprašanjih, o dobrobitih rabe jedrske tehnologije za miroljubne namene ter popularizaciji jedrske znanosti.

Novo spletno mesto DJS tako poleg svojih članov povezuje tudi različne komunikacijske kanale društva.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem